Onbekend

Op een donkere en regenachtige zaterdagmiddag ging DCV op bezoek in Zwijndrecht bij VVGZ.

VVGZ is al jarenlang eerste klasser en een middenmoter. Toch is de blik van de Zwijndrechters naar beneden gericht met het doel om ieder geval DCV en Bruse Boys onder zich te houden.

DCV zal hard moeten knokken tegen degradatie en is zich daar terdege van bewust. Zeker na drie achtereenvolgende nederlagen.

Om half drie was de aftrap op het zware kletsnatte veld. Het was de thuisclub met een licht veldoverwicht in het eerste deel van de eerste helft. Veel kansen leverde dat op overigens niet op. We noteren een schot in de 16de minuut van VVGZ dat net voorlangs ging na een goede combinatie.

Het viel wel op dat veel spelers moeite hadden zich staande te houden op het zware veld. Met name de DCV-ers gingen nogal eens onderuit.

Gaandeweg kwam de Krimpenaren beter in de wedstrijd. En tegen het einde van de eerste helft was het DCV dat meer spelaandelen had. Ook dat leidde overigens niet tot veel gevaar. Een te zacht schot Patrick Groen en een hoge bal van Mark de Borst, die keeper Vintges moest wegstompen waren de wapenfeiten.

Het was dan ook logisch dat de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. DCV was iets beter, maar niet zodanig dat VVGZ echt onder druk kwam te staan. Toch waren er een aantal kansen. In de 51ste minuut ging een omhaal van Mick Veldhoen net naast. In de 54ste minuut nam Alex van Veen een bal vanuit de lucht op zijn slof. Met een fraaie redding voorkwam de doelman van VVGZ dat DCV op voorsprong zou komen. 10 minuten later was het dan toch raak. Een lange bal werd door Fievel Meijer, klaargelegd voor Alex van Veen, die prima afrondde en dus 0-1 voor DCV.

Hierna moest VVGZ wel komen, maar de thuisclub kwam niet door de hechte DCV-defensie. Sterker nog. DCV kreeg een grote kans op 0-2. Een van de beste DCV-ers deze middag Sven Hentzen kwam op links door en zijn voorzet bereikte de volledige vrijstaande Mick Veldhoen. Jammer genoeg raakte hij de bal niet goed, waardoor doelman Vintges het schot eenvoudig kon oprapen.

In de tegenstoot was het wel raak. Eigenlijk de enige keer in de tweede helft dat VVGZ gevaarlijk was. Jasper Huisman rondde met het hoofd af in de 86ste minuut en het was 1-1.

Hierna was het nog even oppassen maar uiteindelijk bleef het 1-1. Een punt voor DCV, maar het voelde toch niet helemaal lekker. Zeker omdat een overwinning er in zat.

Volgende week een bekerwedstrijd tegen Meeuwenplaat. Een week later (18 november) volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SHO.