Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vanmiddag stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Een wedstrijd ‘om des keizers baard’ aangezien v.v. Heerjansdam als keurige middenmoter de competitie heeft afgesloten en DCV al zeker was van de nacompetitie.

Met bijna 30ºC op de thermometer werd om 14.30 uur op Sportpark De Molenwei afgetrapt. Er werd gespeeld op het 2e veld aangezien het 1e veld erbij lag alsof het CHIO daar binnenkort zou beginnen.  Heerjansdam had er ondanks de warmte zin in want al in de 10e minuut wisten zij te scoren door een fraaie soloactie 1 – 0. Maar ook DCV kreeg kansen onder meer door een schot na een corner door Luuk Cummins die net naast ging en even later kon Fievel Meijer richting het doel koppen, maar ook hier ging de bal net naast. In de 20e minuut was er een scrimmage voor het doel van Bobby Janssen maar deze kon de bal nog net op tijd pakken.  In de 23e minuut werd het spel even stilgelegd voor een broodnodige drinkpauze. In de 27e minuut kwam de thuisploeg weer tot scoren, een bijzonder doelpunt door een speler die al op de grond lag en de bal toch nog in de touwen wist te werken 2 – 0. DCV besloot een tandje bij te zetten. In de 38e trapte Bobby Janssen uit, Sven Hentzen nam de bal knap aan en trok hem voor, met een hard schot maakte Luuk Cummins de 2 – 1.  Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was nog maar 5 minuten oud toen Heerjansdam weer tot scoren kwam door een prima uitgevoerde aanval: 3 – 1. Er volgde nog enkele aanvallen over en weer, maar de meeste kansen waren voor Heerjansdam. Net na de tweede drinkpauze was het weer raak; een goed uitgevoerde lob over onze keeper maakte aan alle illusies een eind: 4 – 1. De goed spelende Daan van Ingen kwam nog bijna tot scoren, maar zowel de keeper als de paal stonden in de weg. Eindstand derhalve: 4 – 1.

De scheidsrechter floot bijtijds af en DCV kan zich nu opmaken voor de nacompetitie. Op zaterdag 2 juni volgt de eerste wedstrijd volgens het knock-out principe. De eventuele tweede wedstrijd is op 9 juni en als deze gewonnen wordt is de grote finale op zaterdag 16 juni.