5 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 5 mei 2018 stond er voor de 4e achtereenvolgende keer een uitwedstrijd voor DCV op het programma.
De wedstrijdvoorbereiding deze week was goed verlopen maar Delta Sport is wel het team wat tot nu toe de meeste indruk heeft gemaakt op de Krimpense formatie. In de thuiswedstrijd werd DCV met 1-5 afgetroefd.

Het zonnetje scheen op sportpark Broekpolder en in het team was er in vergelijking met de vorige week een basisplaats voor Fievel Meijer ingeruimd. Vorige week werd er een verdienstelijk punt tegen Oude Maas behaald. De afgelopen weken zijn de Krimpense supporters gewend geraakt aan een 0-0 ruststand maar in Vlaardingen bleek al snel dat dit vanmiddag niet zou gebeuren. Een onderschepte slappe pass werd door een Delta Sport verdediger naar voren geschoven waar de Krimpense verdediging  geen raad mee wist en Pattinama kon ondanks een sterk luchtje van buitenspel de 1-0 al in de 10e minuut aantekenen. In de 19e minuut werden verdediging en middenveld van DCV uit elkaar getrokken waarna het 2-0 werd. Het is bekend dat DCV zeer moeilijk tot scoren komt als het eenmaal op achterstand staat maar er moest toch iets gebeuren. Er werd wat meer naar voren gespeeld wat tot gevolg had dat de behendige, vaardige voetballers van Delta Sport de nodige ruimte kregen. DCV stak zeker niet in de beste vorm. In de 40e minuut werd Fievel Meijer ingewisseld voor nieuwbakken vader Luuk Cummins.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld en in de 54e minuut kreeg Delta Sport een vrije trap die behendig om de muur in de lege hoek van het doel werd gedraaid 3-0. DCV deed wel iets terug maar weifelend optreden zorgde voor de Vlaardingse 4-0. Nick Cornelisse en Mark de Borst werden in de 65e minuut gewisseld voor Damien Brussé en Jeffrey Santiago. In de 67e minuut zette Alex van Veen Patrick Groen vrij voor de keeper die door een Delta Sport verdediger onreglementair werd gestopt. Iedereen was overtuigd van een strafschop behalve de verder prima leidende man in het geel. De 5-0 was nog voor de statistieken en Patrick Groen kon nog iets terugdoen door een vrije trap van links fraai met zijn rechterbeen binnen te draaien. Eindstand weer 5-1.

Voor DCV is het zaak om de rust te bewaren en het hoofd koel te houden. De emotie mag niet de boventoon gaan voeren. Er staan de komende weken 2 thuiswedstrijden op het programma en als het team de verdedigende discipline van de laatste weken weer kan oppakken zijn er mogelijkheden om zelfs de play-offs nog te ontlopen. Maar dan moet er uit een ander vaatje getapt worden dan vandaag. Steun van het thuisfront is daarin onontbeerlijk.

Opstelling: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse (65e min Damien Brussé), Mark de Borst (65e min Jeffrey Santiago), Martin van Buren; Patrick Groen; Max Blankers, Sven Hentzen; Alex van Veen, Guido van Oijen, Fievel Meijer (40e min Luuk Cummins).

Verslag: Sabine Mosheuvel
Fotografie: Rob Timmer