Kampioen SC Feyenoord maar net te sterk voor DCV

Datum

21 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zomers Varkenoord werd even voor half drie uitbundig gevierd dat Feyenoord vorige week kampioen is geworden van de 1e klasse B. Een enorm spandoek met ‘Hallo Hoofdklasse daar zijn we weer’ werd uitgerold én een knallend vuurwerk begeleidden de spelers naar het hoofdveld voor de aftrap van de wedstrijd tegen DCV.

Met de hoop dat de Rotterdammers nog in hogere sferen waren werd begonnen aan de eerste helft. De eerste twintig minuten gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardig, pas hierna kwamen kansen en die waren voornamelijk voor Feyenoord. Onze verdediging was echter prima op orde en vooral Mark de Borst liet enkele fraaie acties zien. Keeper Bobby Janssen had het druk met het schoonhouden van zijn doel. Hij moest de bal wegstompen, naast tikken, klemvast pakken.  Aan de kant van DCV was er in de 30e minuut een mooie aanval met Alex van Veen en Sven Hentzen, maar de bal werd net overgeschoten. Er werd evenwel niet gescoord en dus gingen de spelers met de stand van 0 – 0 naar de kleedkamer.

De tweede helft startten beide partijen strijdvaardiger wat resulteerde in kansen voor zowel Feyenoord als DCV. In de 49e minuut kopt Guido van Oijen in de handen van keeper en even later schiet Alex van Veen de bal net over het doel. In de 58e minuut kwam DCV nog met de schrik vrij na een schot van Feyenoord dat via onderkant lat het veld in kwam. In de 60e minuut was het dan wel raak: Lucas van Oeveren wist met een fraai schot de bal de touwen in te schieten 1 – 0.  DCV moest nu alles gaan geven en trainer Klinkenberg besloot twee aanvallers in te brengen.  Sven Hentzen schoot in de 75e minuut de bal net naast en Daan van Ingen kreeg nog een kans in de laatste minuut. Het mocht allemaal niet baten en DCV ging weer met lege handen richting Krimpen. Eindstand 1 - 0.

De directe concurrenten verloren ook allemaal, dus aan de stand is er niets veranderd. Het blijft in de onderste regionen van de competitie dus ongemeen spannend.

Volgende week Oude Maas – DCV, 14.30 uur.

Gele kaarten: Mark de Borst

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Nick Cornelisse, Tim Bestebroer, Mark de Borst (70’ Daan van Ingen), Martin van Buren; Sven Hentzen, Max Blankers, Patrick Groen, Guido van Oijen; Alex van Veen,  Fievel Meijer (70’ Mick Veldhoen)

Verslag: Sabine Mosheuvel
Fotografie: Rob Timmer