Datum

31 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de strijd tegen degradatie was er deze zaterdag een belangrijke wedstrijd op Sportpark Kikkershoek in Oud Beijerland. DCV staat met 17 punten als nummer 11 net boven de rode streep. SHO staat op een nacompetitieplaats als nummer 13 met 9 punten. SHO heeft dit jaar nog geen punten gehaald en heeft 6 nederlagen (waarvan 5 in uitwedstrijden) op rij geleden. Voor DCV zijn de laatste weken beter verlopen met wisselende resultaten

Al werd vorige week tegen Nieuwenhoorn duur puntverlies geleden. In deze wedstrijd had onze creatieve spits in vorm Alex van Veen twee gele kaarten opgelopen, waardoor hij voor deze wedstrijd geschorst was.

SHO ging deze wedstrijd voortvarend van start en zocht de aanval. Tot aan het strafschopgebied combineerde de thuisclub heel aardig, maar tot veel kansen kwam het niet. In de 7e minuut schoor Bob Bison net naast uit een corner en er was in de 13deminuut een schot dat over ging van Kevin Angel Quiejo.

DCV stond wel onder druk, maar het gedisciplineerd verdedigen is de krimpenaren wel toevertrouwd. Echt in gevaar kwamen we niet, maar we konden er ook niet veel tegenoverstellen.

Een aantal kleine kansen waren er wel. Een schot van Patrick Groen dat naast ging en een kopbal van Guido van Oijen in de handen van de keeper. Bovendien nam het overwicht van SHO in de loop van de eerste helft af. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust zocht SHO opnieuw de aanval. Bobby Janssen moest in de eerste 10 minuten tot tweemaal handelend optreden. Een vrije trap en een schot uit een goede aanval wist hij te verwerken.

In de 55ste minuut kreeg ook een DCV voor het eerst een goede kans. Doelman Micheal Termijn van SHO tikte een mooi schot met buitenkant rechts van Guido van Oijen over. In de tegenaanval kwam het tot een corner van SHO. Deze corner kwam hoog voor en doordat Mark de Borst licht gehinderd werd kreeg hij de bal verkeerd op zijn voet en verdween de bal in het eigen doel en daarmee was het 1-0 voor SHO.

Hierna moest DCV komen, maar het gemis van creativiteit deed zich voelen. DCV was niet bij machte om het initiatief te nemen en druk te zetten. Toch waren er nog twee mogelijkheden. Eerst was er inde 59ste minuut een op het oog ongevaarlijke vrije trap van Mick Veldhoen waarop keeper Michael Termijn bijna de fout inging. De mooiste kans op de gelijkmaker kreeg Daan van Ingen in de 75ste minuut. Hij volleerde een voorzet van Feivel Meijer op fraaie wijze. Doelman Termijn kon met behulp van de lat een doelpunt voorkomen.

Voor de rest was SHO in de omschakeling regelmatig dreigend, maar scoren is een probleem bij de Beijerlanders. Uiteindelijk kwam het tweede doelpunt er toch. In de 81steminuut brak de goed ingevallen Giovanni Klaverweide op links door en zijn pass werd door Rowdy Rijsdijk binnengeschoten voor 2-0.

Dat was meteen de beslissing en na 90 minuten moest geconstateerd worden dat SHO een verdiende overwinning heeft behaald. Omdat ook Bruse Boys verrassend bij Brielle won, was het ook in dat opzicht geen goede dag voor DCV.

Volgende week om 15.00u komt Oranje Wit naar het Waalplantsoen.