Tropische overwinning DCV tegen Nieuwenhoorn!

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse B) winnaar 3 - winna nacompetitie

Scheidsrechter

Helder, B.B. van den

Accommodatie

Onbekend

Op deze eerste tropische dag van 2017 moest DCV aantreden tegen vv Nieuwenhoorn; de eerste van twee finalewedstrijden voor promotie naar de Eerste Klasse. DCV had in de reguliere competitie Nieuwenhoorn al ontmoet en deze twee duels eindigden in een overwinning voor DCV en een gelijkspel. Met dit in het achterhoofd reisde de DCV selectie af naar Hellevoetsluis.

Bij aanvang van de wedstrijd was het 31°C, maar dat weerhield DCV er niet van om aanvallend te beginnen en meteen al in de 3e minuut resulteerde dit in een doelpunt. Een schot van Patrick Groen wist de keeper met de vuisten weg te werken, de bal viel echter voor de voeten van Fievel Meijer en deze lobde de bal zeer fraai over de keeper heen: 0 – 1.

Enkele minuten later was het weer raak; een goede loopactie van Alex van Veen bracht hem naar de achterlijn, hij gaf de bal voor en door een slim overstapje van Tim van Diejie kreeg Johan van Wageningen de bal in de voeten en scoorde de 0 – 2.

Enkele aanvallen van Nieuwenhoorn volgden maar al snel werd duidelijk dat er van hen op deze warme middag niet veel gevaar te verwachten was; combinaties lukten niet en er zat te weinig elan in het spel van de thuisclub.

DCV bleef het wel steeds proberen en in de 36e minuut werd er opnieuw gescoord; Tim van Diejie wist een goede voorzet van Alex van Veen te verzilveren: 0 – 3. Na enkele pogingen van Luuk Cummins en Mark de Borst die net over en naast gingen, gingen onze jongens bezweet en dorstig naar de kleedkamer.

Na de rust leek het even of Nieuwenhoorn door twee wisselingen in het elftal van zich af zou bijten; twee grote kansen achter elkaar, maar de goed keepende Bobby Janssen gooide roet in het eten. Over en weer volgden nog wat kansen, maar door de verzengende hitte werd er door beide teams gesnakt naar het einde van de wedstrijd. In de 79e minuut kreeg topscorer Johan van Wageningen het toch weer voor elkaar; met een harde uithaal schoot hij de 0 – 4 binnen. Twee minuten voor het einde dacht Nieuwenhoorn ook nog te kunnen scoren maar de paal bracht redding. Eindstand 0 – 4.

Voor DCV een verdiende en grote overwinning en het zeer sterke team zal deze week scherp naar zaterdag toe moeten werken om deze riante voorsprong niet meer te verspelen.

De spelers wisten na de wedstrijd niet hoe snel ze hun shirts uit moesten doen ter verkoeling. Uw verslaggever ontdekte echter dat trainer Ronald Klinkenberg daar door een bijzonder bijgeloof echter hele andere gedachten over heeft. De gedreven en succesvolle trainer trekt tijdens wedstrijden nooit zijn colbertje uit. Ook in het tropische Nieuwenhoorn bleef zijn DCV clubcolbert van begin tot einde aan. Tevens vertelde hij in vertrouwen dat zijn winterjas altijd in de auto ligt als hij naar de wedstrijden rijdt. Niemand bij DCV zal het de clubman Klinkenberg kwalijk nemen maar na deze zweterige middag een bijgeloof met een luchtje.

De schitterende uitslag van 0 – 4 is toch wel een heel mooi uitgangspunt voor de allesbeslissende thuiswedstrijd volgende week zaterdag 3 juni. Aanvang 17.00 uur op het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel. U bent van harte uitgenodigd. Komt allen kijken!

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Luuk Cummins, Mark de Borst, Martin van Buren; Patrick Groen, Guido van Ooijen, Tim van Diejie (Maurice Klinkenberg), Fievel Meijer (Jordy Buis);  Alex van Veen (Mick Veldhoen), Johan van Wageningen.

Verslag en fotografie: Stephan Mosheuvel