DCV na gelijkspel naar finale nacompetitie

Scheidsrechter

Lith, S.J.P.M. van

Accommodatie

Onbekend

Met een 2-1 overwinning op zak toog DCV dinsdagavond naar Wassenaar voor de beslissende wedstrijd bij SVC’08. Op het mooie en gezellige complex van SVC’08 moest het gaan gebeuren.

Guido van Oijen was in verband met zij 4de gele kaart in de thuiswedstrijd geschorst. Fievel Meijer was zijn vervanger. Na zijn goede optreden afgelopen zaterdag stond ook Mark de Borst in de basis.

Om 20.00u was het beginsignaal van scheidsrechter …… . Op het kunstgras ontwikkelde zich een spannende maar geen goede wedstrijd. Het eerste halfuur had SVC’08 het betere van het spel. Met name in de persoonlijke duels was de thuisclub doortastender. Toch hield DCV vrij gemakkelijk stand. Alleen in de 20ste minuut was het even benauwd. Een hard schot met links ging rakelings naast.  In de loop van eerste helft werd het spel van ons wat beter, zonder dat we nu echt tot goede kansen kwamen. Het was dan ook niet onlogisch dat de ruststand 0-0 was.

De tweede helft moest SVC’08 wel gaan komen want zij moesten immers winnen. Een eerste kansje was er voor ons. Het van Alex van Veen schot ging over. In de 52ste minuut was het raak voor de thuisclub. SVC’s beste speler Michael de Niet, werd op links diep gestuurd. Met een kapbeweging speelt hij onze verdediging uit en komt oog in oog te staan met Bobby Janssen.  Zijn lage schuiver treft doel en het staat 1-0 voor SVC’08. In de 59ste minuut komt DCV al op gelijke hoogte. Een corner van Fievel Meijer wordt fraai ingekopt door de inlopende Johan van Wageningen (zie foto) en het staat 1-1.

Nu was het weer aan SVC’08 om de aanval te zoeken.  In de 64ste minuut was er een schot waar Bobby Janssen handelend moest optreden

In de 68ste minuut maakt Alex van Veen een overtreding op zijn tegenstander. Aangezien hij in de eerste helft al een gele kaart had gekregen stuurde de scheidsrechter hem met zijn tweede geel (dus rood) van het veld en moest DCV met 10 man verder.

De spanning nam verder toe, toen ineens vier lichtmasten uitvielen. Gezien de ingevallen schemering was het niet mogelijk om de wedstrijd voort te zetten. Daarom werd een pauze ingelast in afwachting van het aan de praat krijgen van de verlichting. Dat lukte na een minuut of 10. Echter 10 seconden nadat de  wedstrijd was hervat viel de verlichting opnieuw uit. Scheidsrechter ……… besloot om het laatste kwartier van de wedstrijd op het tweede veld (waar de verlichting goed was) uit te spelen.

Na een volksverhuizing werd de wedstrijd hervat en zette SVC’08 alles op alles. De emoties liepen verder op en het gevolg was dat een SVC-speler in de 80ste minuut natrapte na een overtreding en rood kreeg. In de 86ste minuut was er nog een grote kans voor SVC’08. Echter met een uitstekende redding voorkwam Bobby Janssen een voorsprong van de thuisclub. Met vereende krachten hield DCV stand en trok de 1-1 over de eindstreep.

Een feest barste los.  De finale van nacompetitie is gehaald. Een geweldige prestatie na een toch wel gedenkwaardige wedstrijd.

De finale is tegen Nieuwenhoorn, dat thuis met 3-1 won van Valken ’68 na de uitwedstrijd al met 3-2 te hebben gewonnen.

Komende zaterdag 27 mei is de eerste wedstrijd. Dit is een uitwedstrijd bij Nieuwenhoorn aan de Rijksstraatweg 270 in Hellevoetsluis. De wedstrijd begint om 14.30u. Op zaterdag 3 juni is de return op het Waalplantsoen. Uiteraard moeten we ons eerste volle bak aanmoedigen. Kom daarom met zoveel mogelijk supporters.