Post, D.A.

Accommodatie

Onbekend

Vorige week was het feest in Krimpen. In en bij Alblasserdam behaalde DCV de derde periodetitel.

Omdat DCV als laagste op de ranglijst was geklasseerd, werden we voor de nacompetitie gekoppeld aan de nummer 12 uit de eerste klasse SVC’08. Deze fusieclub (ontstaan uit de clubs SV’35 en JAC) zetelt op de grens van Den Haag en Wassenaar. In hun eerste jaar in de eerste klasse hadden ze het meteen moeilijk en konden maar net rechtstreekse degradatie voorkomen door op laatste speeldag met 1-1 bij ARC gelijk te spelen.

De jonge talentvolle scheidsrechter Post werd op deze wedstrijd gezet en floot een prima partij.

De wedstrijd zelf was er een met twee gezichten. Niet voor het eerst de laatste weken, was er in de eerste helft op het Waalplantsoen weinig te genieten. DCV speelde met een hartverwarmende inzet maar voetballend lukte er maar weinig. In de 8ste minuut was er een discutabele situatie. Johan van Wageningen werd in het strafschopgebied onderuitgehaald maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Verder waren er wat halve kansen en moest Nick Cornelisse de eerste helft afwerken met een tulband als gevolg van een hoofdblessure. SVC’08 deed niet veel beter maar kwam wel na 20 minuten op voorsprong. Balverlies op het middenveld zette de rechterspits Michael de Niet van SVC’08 aan het werk. Na een fraaie loopactie komt hij oog in oog met Bobby Janssen. Janssen weet het harde schot te keren maar de bal komt voor de voeten van Ferry van der Plas die de 0-1 binnenschiet.

Verder kabbelde de eerste helft voort, maar in de 40ste minuut wordt SVC’08 opnieuw gevaarlijk. Bobby Janssen voorkwam door een goede redding een grotere achterstand.

De ruststand was 0-1 en het was duidelijk dat DCV in de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen om nog kans te behouden op de volgende ronde.

En dat gebeurde ook. DCV nam direct na rust het initiatief en bracht SVC’08 verdedigend in problemen. In de 51ste minuut kopt Johan van Wageningen een goede vrije trap van Tim van Diejie rakelings naast. In de 55ste minuut geeft Alex van Veen, na een bal in de diepte zijn tegenstander Angelo Ravenberg, zoveel druk dat deze zijn terugspeelbal langs keeper Milco Vermeer schiet en DCV op 1-1 komt.

En DCV blijft de aanval zoeken en kansen creëren. Tim van Diejie dwingt in de 58ste minuut keeper Vemeer tot een moeizame redding en even later schiet Alex van Veen net naast.

In de 68ste minuut scoort Tim van Diejie de 2-1 voor DCV. Met een niet eens zo hard maar wel geplaatst schot passeert hij de SVC’08 doelman.

Klik hier voor een tv- verslag van de wedstrijd >>>

Hierna ebde het overwicht van DCV wat weg, maar had Alex van Veen nog een goede kans. Zijn schot werd door de keeper gekeerd. Ook SVC’08 kwam nog een keer gevaarlijk door. Bobby Janssen moest een kopbal van Michael de Niet uit zijn doel ranselen. In de dying seconds was een nog een grote kans voor Guido van Oijen. Hij kopt de bal na een goede voorzet van Fievel Meijer net over.

Hierna volgde direct het eindsignaal en heeft DCV de eerste nacompetitiewedstijd verdiend gewonnen op basis van een sterke tweede helft. De klus is nog niet geklaard. Komende dinsdag 23 mei 2017 is de return op het Oostersportpark, Van Brienenlaan 15 in Wassenaar. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Uiteraard is het belangrijk dat veel supporters van DCV het team komen ondersteunen. Kom daarom dinsdag naar Wassenaar.

De winnaar speelt de finale tegen de winnaar van de wedstrijd Valken’68-Nieuwenhoorn. De eerste wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Nieuwenhoorn.