Scheidsrechter

Mik, R.J. de

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag geen competitievoetbal maar wel een wedstrijd om 3e ronde van de KNVB-districtsbeker. Nadat een paar weken geleden in de 2de ronde met 3-0 werd gewonnen van zondag eersteklasser TAC’90, moesten we nu een uitwedstrijd spelen tegen VV Brielle.

Brielle speelt in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal en staat op de tweede plaats achter Nootdorp. DCV speelt een klasse lager en staat in de tweede klasse in de onderste regionen. Een zeer lastige opgave dus, waarbij het voor de hand zou liggen dat we deze ronde niet zouden overleven.

De wedstrijd zelf zou uiteindelijk een heel ander beeld geven. Op het fraaie complex van Brielle had de wind invloed op de wedstrijd. In de eerste helft had DCV de wind in de rug. DCV liet de ploeg van trainer Ben Spork het initiatief. Door goed verdedigen hielden we makkelijk stand en Brielle kwam niet tot echte kansen. In de counter daarentegen had DCV aantal opgelegde kansen. Fabio Vrolijk mistte er twee. Bij rust was het derhalve 0-0.

In de tweede helft, met nu de wind tegen, veranderde er aanvankelijk weinig. Tot de 70ste minuut had doelman Ian Luthart nauwelijks iets te doen en bleven we prima overeind. DCV kwam nog tot een wapenfeit. Uit een goede aanval kopte van Tim van Diejie over.

In de laatste 20 minuten nam de druk van Brielle toe en nu kwamen er ook kansen voor de thuisclub. In de 85ste minuut leidde tot de 1-0. Doelpuntenmaker was Jazzy John Adams.

Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af en gaat Brielle door naar de 4de ronde en is DCV uitgeschakeld. Ondanks de nederlaag overheerste na afloop het goede gevoel. Tegen een op papier sterkere tegenstander, waren we lange tijd niets minder. Dat geeft vertrouwen.

Komende weekend weer competitie. We spelen dan thuis tegen NSVV.