Voetbalvacatures en teamindelingen seizoen '23/24 - DCV

Sponsors

Voetbalvacatures en teamindelingen seizoen '23/24

11 mei 2023 9:30


Al ruim een maand zijn we als club alweer druk bezig met de evaluatie van het huidige seizoen en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.
Bijna alle actieve trainers, teammanagers en coördinatoren hebben aangegeven zich ook volgend seizoen weer in willen zetten voor de jeugd van DCV. Iets waar we enorm trots en dankbaar voor zijn. DCV zijn we met z'n allen. En door taken te verdelen over meerdere zie je dus dat mensen er plezier in houden en doorgaan. Yes!

Wel zijn er zoals elk seizoen ook een aantal gaten te vullen. We zoeken dus altijd naar nieuwe trainers, teammanagers, scheidsrechters en coördinatoren. Wil je bijdragen op dit vlak? Laat het dan vooral even weten aan jouw trainer, coördinator of aan de jeugdcommissie via ledenactie@dcvkrimpen.nl .

Denk niet dat het wel goed komt, dat regelt de club wel. Nee, wij zijn de club, met z'n allen.

Het liefst wil je per team twee trainers/coaches en een teammanager hebben die communicatie en niet voetbalgerelateerde zaken regelt. Vele handen…..dus meld je aan!

DCV biedt haar veldtrainers en scheidsrechters graag officiële KNVB cursussen aan om hen te helpen in hun ontwikkeling. Ook is er een rode draad met leerstof voor de invulling van trainingen. Dus geen ervaring is geen probleem, ervaring kun je opdoen.

 

Dit alles betekent ook, dat we ons weer gaan voorbereiden op de teamindelingen van het nieuwe seizoen. Iets waar bij vele clubs tegenop gezien wordt, maar waar we bij DCV sinds een aantal seizoenen een zorgvuldig en succesvol proces voor hebben ingericht wat de jeugdspelers ten goede komt en misplaatsing en vriendjespolitiek zoveel mogelijk voorkomt. Gelijke kansen.

Steeds vaker worden wij dan ook gevraagd door andere clubs uit de regio hoe dat zit en zelfs de KNVB vroeg ons onlangs hoe het kan dat dit bij DCV zo goed verloopt.

En hoewel het altijd beter kan en er ook bij ons verbeterpunten blijven is het wel iets om trots op te zijn. We voelen hierbij ook de waardering van jullie als ouders en jeugdspelers.

Bent u benieuwd naar het verloop van dit proces dan kan uw coördinator hier meer over vertellen.

 

In de basis komt het hier op neer:

  • Individuele evaluatie per speler door huidige teamtrainers
  • Bespreking van de evaluatie met coördinator en alle trainers van een jaargang incl afvaardiging technische commissie DCV.
  • Adviseren voor het individu voor het nieuwe seizoen
  • Conceptindeling door coördinator op basis van overeengekomen advisering
  • Bespreking van conceptindeling met huidige trainers van de gehele jaargang.

 

Aanvullende uitgangspunten:

Bij DCV speel je zoveel mogelijk in het eigen leeftijdsjaar

Afwijkingen hierop vinden plaats in overleg met ouder en speler.

Voetbal is het leukst als je op je eigen niveau speelt

Eerst conceptindeling, daarna pas invullen van trainers

Plezier voor de jeugdspeler als intrinsieke motivator voor ontwikkeling

 

Vanaf de JO11 en hoger is het hierna duidelijk wat de teamindelingen zijn.

Dit seizoen zal dit medio juni bekend gemaakt worden.

 

Voor de JO8 ™ JO10 komt er nog een stap achteraan . Kinderen in deze leeftijden maken grote sprongen. Twee maanden zomerstop kan een groot verschil maken en in deze leeftijden komen er vaak nog leden bij in de zomer.

Daarom worden deze jeugdspelers pas in het nieuwe seizoen, uiterlijk 1 week voor aanvang van de competitie definitief ingedeeld. Het concept wordt doorlopen en aangepast waar nodig en hierna gecommuniceerd.

Eerdaags na het bekend maken van de indelingen worden de nieuwe teamapps opgericht.

 

Terwijl u nog lekker gaat genieten van de resterende trainingen, wedstrijden en toernooien werken wij op de achtergrond hard door aan het nieuwe seizoen bij een DCV wat zich blijft verbeteren en ontwikkelen. Stap voor stap en met z'n allen.

 

Op naar een nog mooier leuker en beter DCV!!

 

Technische commissie jeugdvoetbal

Yoek Kouwenhoven

Luke Verkerk

Ronald Klinkenberg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!