Sponsors

Matthijs de Jong nieuwe coördinator J011&12

20 mei 2021 14:15


Met trots presenteren wij de nieuwe coördinator van de Jongens onder 11 & 12 voor het aankomende seizoen '21/'22. Matthijs brengt naast zijn voetbalervaring in de hogere regionen van het amateurvoetbal, ook een vracht aan ervaring mee op het gebied van organisatie en communicatie.

Matthijs de Jong begon zijn loopbaan bij vv Capelle. Via uitwegen naar DCV en Alexandria '66, debuteerde hij als 16 jarige in het 2e elftal van vv Capelle. Echter kwam het nooit tot een debuut in het 1e vanwege langlopende belessures. Wel heeft Matthijs nog enkele jaren onder de lat gestaan bij het 1e team van Antibabari in zijn studententijd.

Voetbal stroomt door de aderen van Matthijs en toen zijn 2 zoons Liam & Quinn de kicksen aantrokken, meldde hij zich direct aan als trainer. Het organisatietalent van Matthijs bleef niet opongemerkt en al snel werd hij bij vv Capelle verantwoordelijk voor de gehele onderbouw.

Echter in het seizoen '19/'20 speelde hij een aantal keer wedstrijden tegen de teams van DCV met zijn jongste zoon Quinn. Het voetbalniveau en de gemoedelijke sfeer op het Waalplantsoen vielen direct op. 

Een bewuste keuze werd gemaakt. Overstappen naar DCV! "Het hogere voetbalniveau, de goede organisatie en de prettige sfeer binnen de club heeft mij doen besluiten om de Algerabrug te passeren. En van deze keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad!''

Het afgelopen seizoen heeft hij Luke Verkerk geassisteerd bij het talentvolle team JO11-3. Na kampioen te zijn geworden in de 1e fase van de competitie, gooide Covid helaas roet in het eten. Uiteraard is Matthijs zeer betrokken geweest in de organisatie van alle trainingen en onderlinge toernooitjes die werden georganiseerd door DCV. 

De volgende stap is het coordineren van de JO11&12. Daarnaast gaat Matthijs extra (techniek)training geven aan kinderen in de onderbouw.

We wensen hem veel plezier & succes bij deze nieuwe uitdaging!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!