Sponsors

DCV onderuit bij Sparta: 4-0

8 maart 2020 22:30

Peter Blankers

Na twee weken voorjaarsreces staat voor vandaag (7-3-2020) de uitwedstrijd bij Sparta op het programma. Op het veld waar de competitie vorig jaar een paar minuten te lang duurde en de nacompetitie door de vingers glipte. Dit jaar zijn de uitgangspunten voor deze wedstrijd heel anders, Sparta gaat fier aan de leiding, ondanks dat het de laatste wedstrijden wel wat punten heeft gemorst en DCV vinden we terug in de omvangrijke middenmoot van deze competitie.
Er zijn bij DCV veel blessures, niet fitte spelers en vakantiegangers, waardoor er o.a. een basisplek is ingeruimd voor de pas 16-jarige Joey van Oosten.

Om klokslag half drie werd er afgetrapt en na twee twee minuten heeft Sparta de eerste grote kans al te pakken en wordt er net voorlangs geschoten. De thuisclub gaat energiek van start, zet hoog druk en probeert een snelle goal te forceren en weet al vroeg een aantal kansen te scheppen. Ook DCV krijgt in de eerste tien minuten nog een dot van een kans die er net niet in wil.
Uiteindelijk is het na een kwartiertje uit een hoekschop wel raak en kan een van de Spartanen laag en hard binnen koppen en de 1 – 0 aantekenen. Sparta gaat onverdroten door met het dynamische spel en het druk zetten op de DCV spelers.
Na een wervelende en snelle aanval heeft de Spartaspits de bal voor het intikken en dat gebeurd dan ook; 2 – 0. En het moet gezegd, een prachtige goal. Ook DCV krijgt nog een dot van een kans maar weet ook deze niet te verzilveren. Een minuutje of vijf voor de rust volgt dan de nekslag voor DCV als Sparta de 3 – 0 binnen werkt.
Sparta gaat volkomen verdiend met 3 – 0 rusten. Het voetbalt heel dynamisch en DCV kan daar niet genoeg tegenoverstellen om het de rood witten echt lastig te maken.

In de tweede helft keert Fonseca niet meer terug en wordt vervangen door Priem. De tweede helft geeft een beetje hetzelfde beeld van de eerste helft, waarbij het uitvallen van Fonseca en Beumer, de opbouw bij DCV nog verder doet haperen en er eigenlijk geen kansen meer gecreëerd worden door DCV. De dadendrang van Sparta blijft beperkt tot nog een aantal grote kansen waaruit slechts een keer gescoord wordt en de eindstand op 4 – 0 wordt bepaald.
Een gehavend DCV kon zich vandaag niet teweer stellen tegen een technisch vaardige tegenstander als Sparta, dat vandaag ook nog eens heel dynamisch voetbalde. Derhalve een terechte 4 – 0 uitslag op het bord. Opgemerkt moet worden dat van Oosten een prima debuut maakte en een goede indruk achterliet.
Volgende week Rozenburg uit, hopelijk zijn de pijntjes bijgetrokken en de vakantiegangers weer aanwezig en wedstrijdfit en kan DCV weer eens uit het winnende vaatje tappen.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer (aanv), Fonseca (Priem), Blankers, Heintze, van Oosten, Meijer, Beumer (Kranenburg) van der Voort (Wiebes), de Reuver en van Wageningen.

Zie ook de andere foto’s van de DCV-fotograaf.