Sponsors

DCV heer en meester tegen CWO (3-0)

16 februari 2020 20:30

Peter Blankers

Vandaag (15 februari) staat de thuiswedstrijd tegen CWO op het programma. CWO is een tegenstander die DCV de laatste jaren heel goed ligt en op de een of andere manier weet DCV altijd lekker vrijuit te voetballen tegen de Vlaardingse formatie.
DCV start in dezelfde formatie als vorige week, maar de ziekenboeg begint langzaam weer leeg te stromen. Normaal gesproken zijn de weersomstandigheden geweldig tegen CWO, maar dat is alleen bij de uitwedstrijden zo. Als DCV thuisspeelt is het typisch ‘polderjongensweer’, dat wil zeggen een gure en harde wind die over het waalplantsoen raast.

De thuisploeg begint fris en fruitig aan de wedstrijd en creëert in de eerste 10 minuten zeker drie grote kansen. In de eerste 2 minuten is het de Reuver die met een prachtige steekbal van Groen wordt weggestuurd en alleen op de keeper af kan. Die weet nog net de bal uit de verre hoek te tikken.
DCV gaat onverdroten door en creëert kans op kans op kans, het is aan de prima keeper te danken dat CWO de eerste fase ongeschonden doorkomt.
Als na een minuut of twintig van Wageningen uit een corner ook nog eens steenhard tegen de onderkant van de lat kopt en net geen doel treft, wordt je als vaste supporter ook weer iets onrustig. Zo van, het zal toch niet  weer zo’n dag worden, dat het voetbal goed is maar het scoren even niet mee zit.
Gelukkig is het niet lang daarna dat de Reuver, die aan de rechterkant op avontuur gaat en van Wageningen op maat bedient bij de tweede paal. Hij weet in tweede instantie de bal achter de goalie van CWO te werken. 1-0.
DCV gaat eigenlijk gewoon door met voetballen en het scheppen van mogelijkheden. Een minuut of drie voor rust weet Groen op het randje van de 16 meter nog stevig de paal te raken.
Is het dan alleen DCV wat de klok slaat in de eerste helft. Dat is ook niet helemaal waar, voetballend weet CWO eigenlijk niets te creëren, maar uit de corners en de dode spelmomenten is de ploeg toch gevaarlijk.

De tweede helft kan DCV niet het hoge niveau van de eerste helft laten zien, maar creëert het nog steeds mogelijkheden. CWO probeert in deze fase wel meer naar voren te voetballen en - eerlijk is eerlijk - het is nog steeds maar 1-0 en dan is alles nog mogelijk, zelfs een ‘NSVV’tje’.
Uiteindelijk is het zo rond de 70ste minuut weer Carlo de Reuver die wordt weggestuurd en profiteert van het enige slippertje van de dag van de keeper van CWO, die de bal loslaat. De Reuver ziet de meegelopen van Ingen vrij voor open goal en die schiet de bal ook onberispelijk binnen en de bevrijdende 2-0 staat op het scorebord. Een zucht van verlichting steeg op van de tribune.

Aan het eind van de wedstrijd wordt van Wageningen nog even gehaakt in het strafschop gebied en dit cadeautje werd door de Reuver keurig netjes uitgepakt en geaccepteerd.
Een dik- en dik verdiende 3-0 eindstand op het scorebord. DCV heeft een hoop kansen geschapen met, het moet gezegd, mooie aanvallen en verzorgd spel. CWO heeft bijna geen uitgespeelde kansen kunnen creëren, maar bleef wel heel dreigend uit hoekschoppen, waar het er ongeveer evenveel van kreeg als DCV en dode spelmomenten. DCV laat de degradatiezone nu wat achter zich en kan weer een beetje omhoog kijken.

De volgende wedstrijd is 7 maart tegen Sparta uit, wie weet kan DCV het de koploper nog lastig maken en de competitie weer spannend.

Opstelling DCV: Dennis Ensing, Tim Bestebroer, Kenny Fonseca, Sven Hentzen, Patrick Groen (aanvoerder), Daan Beumer, Michel Vredenborg, Carlo de Reuver, Johan van Wageningen (de Duif), Daan van Ingen en Thom van der Voort (Houcine Hammach).