Sponsors

De wedstrijdsecretaris

Verzoeken tot wedstrijdwijzigingen uitsluitend per email en meer zelfredzaamheid

De komende maanden is de wedstrijdsecretaris i.v.m. zijn werkzaamheden zeer beperkt beschikbaar. In de ondersteuning van de teams is het wedstrijdsecretariaat de laatste jaren steeds verder gegaan. De achterliggende periode heeft de noodzaak aangetoond om de verhoudingen weer te normaliseren: de verantwoordelijkheden laten waar ze horen.
De wedstrijdsecretaris kan adviseren en meedenken bij dilemma’s, in de planning van oefenwedstrijden, voorbereidingsprogramma’s en is verantwoordelijk voor een ordelijk en een verantwoorde planning van het competitieverloop bij thuiswedstrijden.

Daarom graag aandacht voor de volgende ‘spelregels’:
-Alle speelweekeinden staan vermeld in de wedstrijdkalender. Deel deze met ouders en spelers, zodat ze weten wanneer er wordt gespeeld. De wedstrijdkalender vind je op de website van de KNVB en van DCV. Afwijken van het schema moet noodzakelijk zijn en is echt een laatste maatregel.

-Wil je een wedstrijd verplaatsen omdat je onvoldoende spelers hebt of omdat de begeleiding een zaterdag niet aanwezig kan zijn, loop dan eerst andere mogelijkheden na, zoals lenen van spelers van andere teams (of bij verhindering van de coach: vraag een ouder of een collega-trainer).

-Biedt dat geen uitkomst, leg dan contact met de tegenstander (adressen en telefoonnummers vind je op de website van de tegenstander). Gaat het om een uitwedstrijd, dan doe je dat direct. Gaat het om een thuiswedstrijd, dan stem je eerst af over de mogelijkheden met de wedstrijdsecretaris (via wedstrijdzaken@dcvkrimpen.nl) en dan leg je het contact.

-Bedenk dat aanpassen van de aanvangstijd vaker dan gedacht de oplossing kan zijn

-Als het kan, leg eventuele afspraken dan vast per email, zodat daar geen misverstanden over kunnen bestaan. Je kunt de e-mailwisseling doorsturen naar de wedstrijdsecretaris.

-Dien je verzoek bij de wedstrijdsecretaris niet in via Whatsapp, maar via wedstrijdzaken@dcvkrimpen.nl, dan hebben we op een centraal punt overzicht. Het maakt het mogelijk om met verschillende mensen aan je verzoek te werken. Geef daarbij aan wat is afgesproken (zie hierboven). De behandelaar van je verzoek neemt dan contact met je op.

-Dien je verzoek tijdig in: het wedstrijdprogramma is ruim van te voren te raadplegen in de Voetbal.nl app en vakanties, verjaardagen en ook werk zijn over het algemeen eerder bekend dan een paar dagen voor de wedstrijd. Gevraagde wijzigingen in de week voor de wedstrijd is, noodsituaties daargelaten, echt te laat. Zie hier het belang van de wedstrijdkalender.

-Denk ook eens aan de mogelijkheid van een snipperdag als je echt omhoog zit.  Ook een snipperdag vraag je uiterlijk een week voor de wedstrijddag aan.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!