Sponsors

Team-informatie

Wat is de Champions league?

De Champions league is een interne competitie bij DCV met teams die worden gevormd door jongens en meisjes in de leeftijden van 3 tot 7 jaar die lid zijn van DCV. Van deze deelnemers worden teams gevormd op basis van leeftijd en kwaliteit, bestaande uit vier tot maximaal vijf spelers. Op de zaterdagen in de maanden september, oktober, november, december, januari, februari, maart, april en mei, spelen deze teams op een vast tijdstip op zaterdag van 9.00 - 10.00 uur, tegen elkaar hun eigen competitie. Op de woensdagen van 18.00 - 19.00 uur is er training.

Waarom een Champions-League?

Wanneer je voor het eerst op voetballen gaat, heb je over het algemeen weinig voetbalervaring. Bij DCV worden de de jongste pupillen in de JO-8 in een team ingedeeld en ingeschreven voor de KNVB-competitie. Omdat DCV een grote vereniging is met elk jaar het streven naar ongeveer 6 teams in de JO-8 competitie, is het risico groot dat deze eerstejaars pupillen in een poule worden ingedeeld bij teams met dispesatie spelers. Zij worden dan in het veld overlopen (fikse verliespartijen werken demotiverend) en leren weinig basisvaardigheden aan.

De beste manier voor een voetballer om zich te ontwikkelen is het spelen van wedstrijden.
4 tegen 4 is voor deze groep een ideale vorm. Dit betekent namelijk veel balcontact, veelvuldige confrontaties met echte spelsituaties, het is een overzichtelijke vorm en de spelers kunnen zich niet aan het spel onttrekken. De TIC-elementen (Techniek, Inzicht, Communicatie) komen voortdurend terug in de wedstrijden. Spelers krijgen te maken met alle elementen van het voetbalspel: passen, aannemen, dribbelen, vrijlopen, het veld breed maken, verdedigen, aanvallen, scoren, etc. Met andere woorden: zij komen in aanraking met alle basisvaardigheden op het niveau dat bij de spelertjes past.
Ook voor u als ouder brengt een zorg minder met zich mee. Als nieuwe ouder kent u de vereniging niet, weet niks van verzamelen en moet ineens afreizen naar een andere vereniging, soms wel vele kilometers uit de beurt. Sommige worden gevraagd om leider te zijn en hebben hier dan gelijk vele verantwoordelijkheden voor op onbekend terrein. En dat is nu juist wat we niet meer willen.

Voordelen van de Champions League competitie
• Spelers hebben meer balcontact en kunnen zich niet verschuilen.
• Geen reizen naar (verre) uitwedstrijden. Alle wedstrijden worden bij DCV gespeeld op het hoofdveld op het vastgestelde tijdstip op zaterdag van 09.00 uur – 10.00 uur.
• Veilige omgeving voor de kinderen (vast ritme, vertrouwt).
• Geen indeling in een competitie waarin elke week dik wordt verloren.
• Alle ouders/verzorgers 'groeien op' bij DCV. Ze leren de vereniging kennen.
• Wij leren de ouders kennen
• Vele leeftijdsgenoten ontmoeten elkaar wekelijks

 

DCV Champions League informatie.

 1. De MINI pupillen

Dit is de groep van de allerkleinsten, de spelers zijn 3 tot 7 jaar. Deze spelertjes zijn spontaan en hebben een grote bewegingsdrang. Voor deze groep is de bal nog heel spannend, ze zijn nog niet "de baas" over de bal. De bal- en lichaamscoördinatie zijn over het algemeen nog minimaal ontwikkeld en de bedoelingen van het spel zijn nog onduidelijk. De MINI pupillen leren vooral door het opdoen van bewegingservaring en het kijken naar elkaar i.p.v. wat de trainer te vertellen heeft. Dit komt omdat de concentratie nog gering is en omdat ze vaak helemaal opgaan in het spel. Het team idee leeft nog niet en ze zijn over het algemeen individueel bezig. Het allerbelangrijkste bij deze spelertjes is altijd het speelse en het plezier dat ze in het voetbal willen en moeten beleven.

 

2. De trainingen

De trainingen voor de MINI pupillen staan in het teken van balgewenning en zullen altijd plaats vinden op de woensdag van 18:00-19:00 uur. Uitgangspunten voor dergelijke trainingen zijn: * Het plezier komt altijd op de eerste plaats. Het moeten winnen is absoluut niet belangrijk en kan zelfs belemmerend werken. * Veel vormen met de bal en veel beweging, dus niet stil laten staan.* Geen ingewikkelde oefenvormen en geen lange verhalen.* Veel afwisseling middels parcour training, trainingen kunnen zonder problemen achter elkaar herhaald worden.* Spelenderwijs de technieken onder de knie krijgen. 

3. Waarom 4 tegen 4?
Zoals gezegd is het "de baas" worden over de bal zeer belangrijk voor de MINI pupillen. Voor wat betreft het aanleren van bal- en lichaamstechniek zijn het dribbelen/ drijven/ passen en trappen dan ook de belangrijkste onderdelen. Zoveel mogelijk balbezit is hierbij wel een vereiste. De vraag is dan of het wel zo verstandig is om een spelertje een partij van 6 tegen 6 te laten spelen. Het aantal keuzes is enorm binnen het 6 tegen 6 en het aantal balcontacten is echter minimaal. Het beeld van een kluit voetballertjes die een bal voortbewegen en een paar jongetjes die buiten de kluit grassprietjes lopen te tellen is voor iedereen die wel eens een pupillenwedstrijd heeft gezien heel herkenbaar. In zo'n geval is 4 tegen 4 veel beter zijn dan 6 tegen 6. Dit is de kleinste vorm waarin zowel breed als diep gespeeld kan worden en het aantal keuzes enorm wordt gereduceerd. Binnen de partij 4 tegen 4 is elke speler veel meer aan de bal en wordt hij of zij in staat gesteld acties te maken.

4. DCV CHAMPIONS LEAGUE
De MINI pupillen voetballen iedere week hun competitiewedstrijden van 4 tegen 4 op zaterdagochtend in één tijdvak, namelijk van 09.00 uur tot 10.00 uur. De wedstrijden vinden altijd thuis plaats, namelijk op sportpark Waalplantsoen op het hoofdveld. Deze competitie noemen wij de, DCV CHAMPIONS LEAGUE''. In deze competitie krijgt elk team de naam van een beroemde buitenlandse topclub, zoals bijv. Barcelona, Juventus, Borussia Dortmund, Schalke '04, Atletico Madrid, Fenerbache, Galatasaray, AC Milan, Real Madrid en vele andere topclubs.

5. Begeleiding

De hele opzet van de DCV Champions League kan natuurlijk niet zonder de hulp van de ouders/verzorgers en vrijwilligers. Zo zijn er verschillende taken zoals: begeleider van het team, het inschenken van de limonade en zeker niet te vergeten het begeleiden van de kinderen in de kleedkamer voor en na de wedstrijden. Ook proberen wij bij DCV d.m.v. cursussen iedere trainer of begeleider wat meer informatie te geven over het leren voetballen van kinderen en het overbrengen daarvan. Hebt u belangstelling in geven van trainingen of wilt U begeleider zijn bij de DCV Champions League, maak dit bekend bij de coördinator.

6. Coördinator:

De "Champions League" heeft een afdelingscoördinator, die optreedt als verlengstuk van de jeugdcommissie naar de teambegeleiders. Ook ouders/verzorgers kunnen bij de afdelingscoördinator terecht met vragen en opmerkingen:

MINI-coördinator: Marcel Terlouw minis@dcvkrimpen.nl

8. En dan nog dit: 'tips voor ouders'

- Geef blijk van belangstelling, kom dus zo vaak mogelijk kijken naar uw zoon of dochter.
- Wees enthousiast, stimuleer uw zoon of dochter en de medespelers.
- Gebruik geen tactische kreten, ze hebben het al moeilijk genoeg met de bal, de tegenstanders en zichzelf.
- Laat het coachen over aan de teamleiders.
- Blijf altijd positief, juist bij verlies; wordt niet boos, de volgende keer beter.
- De teamleiders doen ook hun best, bemoei u zich niet met zijn/haar beslissingen.
- Gun uw kind het kind zijn, want het moet nog zoveel leren.
- Ongetwijfeld zal niet alles vlekkeloos verlopen. Heeft u tips of opmerkingen, dan horen we dit graag.

CL speluitleg

•De wedstrijden vinden plaats op de speciaal uitgezette veldjes op het hoofdveld van DCV. De veldjes zijn gemaakt met aangepaste afmetingen. De doeltjes zijn 3 meter breed x 1 meter hoog. De ouders/supporters worden verzocht buiten de omheining van het veld te gaan staan.
•De wedstrijden hebben een speelduur van ongeveer 10 - 15 minuten.
•De teams bestaan uit 4 tot maximaal 5 spelers.
•Afhankelijk van het aantal beschikbare spelers wordt het aantal teams bepaald.
De wedstrijden worden gefloten door de begeleiders/ouders. 

CL spelregels
•De aftrap:
Ieder begin van de wedstrijd en de hervatting na een doelpunt wordt gestart met de aftrap op de middellijn van het speelveld. 

•De doelschop:
Wordt gegeven als de bal de achterlijn gepasseerd heeft en als laatst is geraakt door de aanvallende partij. De bal wordt op 3 meter voor het doel op de grond gelegd, waarna de verdedigende partij de bal met de voet in het spel mag brengen.

•De hoekschop:
Wordt gegeven als de bal de achterlijn gepasseerd heeft en als laatste is geraakt door de verdedigende partij. De bal wordt hierbij in de hoek van het veld op de grond gelegd aan de zijde waar deze over de achterlijn is gegaan en genomen door de aanvallende partij.

•De vrije trap:
Wordt gegeven tegen de partij die een overtreding heeft begaan. Hierbij wordt de bal met de voet in het spel gebracht door de partij waar tegen de overtreding is begaan. Dit gebeurt op dezelfde plaats waar de overtreding is gemaakt. 

•De penalty:
Wordt niet gegeven tijdens de wedstrijden echter na elke wedstrijddag op zaterdag door iedere speler genomen op een groot doel. Elke speler wordt door alle MINI spelers aangemoedigt.

•Ten slotte (en dit is misschien wel het belangrijkste) geven de spelers de tegenstander na afloop van de wedstrijd netjes een hand. Vanzelfsprekend wil iedereen een zo goed mogelijke prestatie neerzetten, maar vergeet niet dat het plezier op de eerste plaats komt. De begeleider en de ouders zijn degene waar de spelertjes tegenop kijken en ook dit plezier positief kunnen beïnvloeden.

•CL Contact
Interesse ?
Heeft u of waarschijnlijk eerder uw zoon of dochter interesse om te komen voetballen bij DCV? Uw zoon of dochter is welkom bij DCV. Uiteraard hoeft men niet direct lid te worden maar mag eerst een paar keer komen trainen. Uw kind heeft recht op 3 gratis trainingen. Er wordt getraind op woensdagmiddag van 18:00 uur tot 19:00 uur op het Waalplantsoen.

Voor meer info neemt u contact op met: MINI-coördinator: Marcel Terlouw minis@dcvkrimpen.nl of met Monica Snoei nieuweleden@dcvkrimpen.nl 

Trainers: Ronald van der Wende, Max Blankers, Tim Besteboer, Tim van Diejie, Bertrahm Tabbernee, Marcel Terlouw, Robert van Dam, Arjan van de Meeberg en Vincent Rook.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!