Sponsors

Hulp gevraagd voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

10 maart 2022 22:30


Zoals jullie weten bevindt Oekraïne zich momenteel in een afgrijselijke oorlog met Rusland. De Russische invasie in Oekraïne heeft een snelgroeiende vluchtelingenstroom op gang gebracht van een omvang die Europa sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien heeft.

Inmiddels zijn er meer dan 2 miljoen Oekraïners de grens met (vooral) Polen overgestoken. Dat getal kan snel oplopen tot wel 5 of 6 miljoen mensen.

Nederland wil deze mensen graag de hulp bieden die zij nodig hebben. Ook de gemeente Krimpen aan den IJssel wil hier graag zijn steentje aan bijdragen.

De gemeente is op zoek naar opvanglocaties waar Oekraïners een veilige plek kunnen vinden. Op dit moment zijn er een aantal locaties in beeld. Maar er is gebleken dat de nood heel hoog is en er veel opvangplekken nodig zijn. Daarom wordt er ook gevraagd  of inwoners van Nederland en dus ook in Krimpen, een plek hebben om Oekraïners in hun eigen huis op te vangen.


Heb jij plek om mensen op te vangen?
Alle andere vormen van hulp zijn ook altijd welkom!
Je kunt initiatieven aanmelden bij oekraine@krimpenaandenijssel.nl.

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Beste_Krimpese_politieke_partij_Mijn_naam_is_Yoek_Kouwenhoven_betrokken_lid_van_de_Krimpende_voetbal_trots_DCV._Een_fantastische_vereniging_met_een_unieke_balans_tussen_ambitie_en_het_samenbrengen_van_mens_2.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!