Sponsors

Belangrijke info: DE AED IS VERPLAATST!

19 april 2022 16:00


De Automatische Externe Defibrillator (AED) van DCV heeft een andere plek gekregen!
DE AED HANGT AAN DE MUUR BIJ DE KLEEDKAMERINGANG.
Als je binnen stapt, zie je hem zo hangen.

We hopen natuurlijk dat we er nooit gebruik van hoeven te maken.
Maar mocht het nodig zijn, ruk hem van de muur!

Wanneer is een AED nodig?
Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld. Het hart kan hierdoor niet meer samentrekken en bloed rondpompen. Een AED kan een schok geven om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. 


Hoe werkt een AED?
Een AED bestaat uit 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen.

images.jpg

Daarna vertelt het apparaat wat je moet doen.  Je krijgt te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen.

Wie mag een AED bedienen?
Iedereen mag een AED gebruiken. Het is wel aan te raden om dit te leren en te oefenen tijdens een reanimatiecursus. Je leert dan hoe een AED werkt. Het geeft je zekerheid en er gaan geen kostbare minuten verloren als je de AED echt moet gebruiken.

Mag je de AED gebruiken bij kinderen?
De gewone AED is geschikt voor kinderen boven de 8 jaar. Sommige AED’s hebben speciale kinderelektroden die ervoor zorgen dat het kind minder stroom krijgt. Bij andere AED’s zit de aanpassing voor kinderen in het apparaat verwerkt. Als er geen aangepaste AED is, gebruik dan de standaard AED voor volwassenen.

1200px-AED_sign.svg.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!