Sponsors

DCV-keepster Romy Richardson geselecteerd voor selectie meiden KNVB.

16 maart 2022 19:45


UPDATE maart '22: Het avontuur gaat verder.....
Op zondag 13 maart trainde Romy, na uitnodiging van de KNVB, met de (voorlopige) KNVB groep meiden onder 12 jaar West. Na deze training zouden er max. 20 speelsters geselecteerd worden. Erg spannend natuurlijk, maar Romy liet zich niet kennen en liet weer zien wat ze in huis heeft!

Dinsdag 15 maart kwam het bericht van de KNVB.
ROMY IS GESELECTEERD voor de KNVB SELECTIE MEIDEN onder 12 jaar West!
Acht zondagen mag Romy deelnemen aan het programma van de selectie!

Wij zijn enorm trots op Romy en wensen haar veel plezier en succes bij de komende KNVB activiteiten.

UPDATE sep '21:
Woensdag 22 sep '21 mocht Romy bij v.v. ASW, te Waddinxveen haar kwaliteiten laten zien tijdens een selectieactiviteit met de (voorlopige) KNVB groep meiden onder 12 jaar ZH. Zowel het keepen als het voetballen ging goed! Via een brief van de KNVB kreeg Romy te horen dat ze bij de activiteiten goed gepresteerd heeft en door is naar de volgende ronde!  
De vervolgactiviteiten bestaan uit 6 avonden waarin Romy trainingen zal krijgen en wedstrijden zal spelen bij v.v. ASW te Waddinxveen. Woensdag 6 oktober '21 zal de eerste avond zijn en op 16 januari '22 is de laatste avond. 
Van harte gefeliciteerd Romy en DCV wenst je onwijs veel plezier en succes!
Wat een mooi en spannend avontuur! Wat hieraan vooraf gegaan is, lees je hieronder.

1254.jpg
..................................................................................................................

Toen coördinator Luke Verkerk een e-mail van de KNVB over meidenvoetbal van Jeugdplan Nederland (JPN) ontving, dacht hij direct aan Romy die afgelopen seizoen als keepster in het doel stond bij DCV JO11-2.  Bij het JPN krijgen talentvolle speelsters de kans zich verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is spelers en speelsters op te leiden voor de nationale (jeugd)selecties. In overleg met Romy,  Romy’s moeder en haar trainers Marco Kwaytaal en John Bakx werd Romy opgegeven voor de selectieactiviteiten. 

Zondag 20 en 27 juni '21 reisde Romy (11 jaar) af naar Nieuwegein om deel te nemen aan twee selectieactiviteiten van JPN. Samen met ruim 150 talentvolle meiden deed Romy haar uiterste best om alle oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren en haar voetbal en keeperskwaliteiten te tonen. Volgens Romy zaten er hele goede speelsters bij, die ook echt goed konden voetballen en keepen.

Op 9 juli '21 ontving Romy een brief thuis namens de KNVB. Hierin werd vermeld dat er voorlopige keuzes gemaakt zijn en ze een uitnodiging kan ontvangen voor selectieactiviteiten met de KNVB-groep meiden O12 jaar Zuid Holland . Romy: M’n moeder belde mij op en ik kon het eerst niet geloven. Ik heb heel vaak gevraagd of het echt waar was en daarna ging  ik heel hard juichen en gillen“.

 

20210712-received_1120327638410530.jpg

Romy was 5 jaar oud toen ze op voetbal ging bij de Mini’s van DCV. Al snel werd duidelijk dat ze aanleg had. Het plezier dat Romy ervaart tijdens het voetballen is van haar gezicht af te lezen.

 

“Romy voetbalt al sinds haar jongste jeugd bij jongenselftallen”, vertelt trainer John die Romy een aantal seizoenen, waaronder afgelopen seizoen, heeft getraind. “In eerste instantie omdat er onvoldoende meisjes waren voor een eigen elftal, maar later, (nadat de grote toestroom van meisjes en dames een vlucht nam) omdat ze qua voetbalniveau (techniek, doorzettingsvermogen, inzicht) veel verder was dan de andere meisjes van haar leeftijd en zeker niet onder deed voor de jongens van haar leeftijd. Romy speelde tot een jaar of  drie geleden op het middenveld, maar nadat de aangewezen keeper vlak voor het begin van de competitie van club veranderde, moesten we met spoed op zoek naar een nieuwe keep(st)er. Romy gaf aan dit wel te willen en bleek talent te hebben. Ze pakte het direct zeer serieus op en ging naar elke extra keeperstraining, die er vanuit de club werd aangeboden. Na de keeperstraining sloot ze dan weer aan bij haar elftal en trainde daar dan ook weer mee.”

Als kwaliteiten van Romy benoemt John haar goede traptechniek en rust aan de bal. “Ze raakt niet in paniek en laat zich niet gek maken na een doelpunt. Waar Romy zich nog verder in kan gaan ontwikkelen is coaching van verdedigers en het inzicht in wanneer snelheid in het spel brengen en wanneer juist temporiseren.”

Kijkende naar de toekomst zegt John: “Zo lang het mogelijk is bij jongenselftallen blijven spelen vanwege de weerstand, snelheid en kracht. Dan doorstromen naar hogere dameselftallen en wie weet wat dit KNVBtraject haar in de toekomst zal brengen nu ze zichzelf in de kijker heeft gespeeld.”

20210616-IMG_0377.jpg

We vroegen Romy hoe het komt dat haar keeperskills zo vooruit gegaan zijn. Daarop antwoord ze: “Door veel te trainen en heel vaak te oefenen. Bij DCV is het altijd gezellig en er worden leuke partijtjes georganiseerd. Meiden zouden ook op voetbal moeten gaan bij DCV omdat het heel leuk is.”

Romy krijgt, naast haar reguliere trainingen, elke woensdag keerperstraining aangeboden door DCV. Sinds september 2020 is Yefgeny Meulens, zelf doelman van DCV JO23, haar vaste keeperstrainer, die haar coacht en begeleidt om tot een nog hoger keepersniveau te komen. Yefgeny vertelde ons met trots: “Romy is ontzettend leergierig. Ze is vastberaden om een goede keepster te worden. Tijdens haar keeperstrainingen zien we hoge snelheid in haar proces van ontwikkeling. Ze pakt alles vlug op. Romy is de baas over haar goal en erg goed laag in de verre hoeken.”  Yefgeny wil Romy het volgende meegeven: “Blijf jezelf met plezier door ontwikkelen en je komt daar waar jij wilt zijn!”

Later wil Romy profvoetbalster worden. Wanneer Romy zich met plezier en succes zal blijven ontwikkelen zien wij als DCV ook zeker deze toekomst voor haar. Tot die tijd hopen we dat Romy nog veel wedstrijden voor DCV mag uitkomen als topkeepster.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!