Sponsors

DCV damesafdeling durven ambities uit te spreken

9 juli 2021 12:00


De competitie indeling voor de VR-1 van DCV is bekend. DCV VR-1 gaat voor het eerst in de geschiedenis uitkomen in de 3e klasse A-categorie wat betekend dat ze officieel de status van selectievoetbal krijgen. Als DCV zijn wij enorm trots op de vrouwen selectie en hebben we alle vertrouwen in een mooi en uitdagend seizoen.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal er een nieuwe hoofdtrainer voor de groep staan. Tim van Diejie is aangesteld als hoofdtrainer van de vrouwen selectie. Van Diejie een bekende in het amateurvoetbal kan niet wachten om aan de slag te gaan met de groep. Van Diejie zijn eerste reactie na bekendmaking van de competitie indeling: “wat een fantastische competitie met veel mooie wedstrijden en derby’s! Met deze groep dames waar het talent en fanatisme vanaf spat durven we dan ook uit te spreken dat we mee willen spelen om de prijzen. Coördinator van de dames René Gerlach is dan ook enorm enthousiast over het aanstellen van Van Diejie en spreekt uit nooit onder stoelen of banken geschoven te hebben dat we potentie in deze fantastische groep zien en dat we hogerop willen. De eerste stap is nu gezet naar de 3e klasse. Waar de grens ligt moet de tijd uit wijzen maar dat we voor het maximale gaan blijkt wel uit het aanstellen van deze gedreven trainer.

 

Aanvoerster Kirsten Pietersma, al jaren een fenomeen binnen het dameselftal is ook zeer blij met de aanstelling van de nieuwe trainer. Na 10 jaar trainerschap van Leen Rook waar we veel geleerd hebben en echt een groep zijn geworden, is het nu tijd voor nieuw elan. Met de ervaring van de nieuwe trainer Van Diejie hopen we hoge ogen te gaan gooien in de 3e klasse. Wat ons te wachten staat in deze afdeling weten we niet maar we gaan uit van onze eigen kracht met speelster uit onze eigen jeugdopleiding en proberen elke wedstrijd het maximale te presteren.

 

Naast het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer, is er ook een nieuwe trainer voor het 2e vrouwenelftal van DCV aangesteld. Niemand minder dan Ronald van der Wende (ex trainer Excelsior Rotterdam) zal deze rol gaan vervullen. Met een brok aan ervaring op het gebied van opleiden en trainerschap is DCV overtuigd van een mooie samenwerking met van der Wende.

 

De gehele technische staf van de DCV dames is met het aanstellen van deze beide trainers volledig rond. Leen Rook (voorheen hoofdtrainer) is voor volgend seizoen aangesteld als team manager en hoofd keeperstrainer. Rook die in het verleden zelf op hoog niveau gekeept heeft zal buiten de keepsters van de selectie ook de keepsters uit de MO19 gaan trainen. Marco Blok is aangesteld als assistent trainer en grensrechter. Blok is voorheen trainer geweest van de meiden toen ze nog in de jeugd speelden en is met deze kennis en zijn persoonlijkheid een versterking binnen de technische staf.

 

DCV ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet met maar liefste 2 vrouwen elftallen en een doorstroming vanuit de jeugd waar volgend seizoen 2 teams uit zullen komen in de MO19.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!